noicevoice

Noice Voice

Virallinen Nimi Noice Voice Rotu, Sukupuoli Suomalainen puoliverinen, tamma
Syntymäaika 14.01.2016, 5-vuotias Väri ja merkit Ruunikko
Säkäkorkeus 165 cm Omistaja Team Wiggle / VRL-14236
Rekisterinumero VH16-031-0538 Kasvattaja evm
Koulutus ko. Vaativa A, re. 150cm Saavutukset -

Kuvagalleria

Hyppykuva, väritys © Janella, (lineart by)

Luonnekuvaus

Nolla on yhden tai kahden ihmisen hevonen. Se harvoin hyväksyy uusia ratsastajia selkäänsä alle puolessa vuodessa, joten esimerkiksi ratsastuskouluun tamma ei missään tapauksessa sovi.

Neiti on luonteeltaan hyvin tempperamenttinen ja sana tamma kuvaa sen luonnetta todella paljon. Hoitaessa Nolla on kyllä melko kiltti, se saattaa vain livahtaa karkuun karsinasta, jos löytää sellaisen tilaisuuden tulleen. Karsinassa tamma saattaa hiukan pyöriä, mutta se ei ole isoksi vaaraksi. Taluttaessa neitiä kiinnostaa yleensä vain maukkaat ruohutupsut, eikä se jaksa muusta oikein innostua.

Ratsastaessa Nolla on laiska. Sillä on melko isot askeleet, mutta ne ovat hitaat. Raippaa saa ja pitääkin tammalla käyttää, mutta silloin täytyy vain varautua pukitteluihin. Aina tunnin alussa Nolla niin sanotusti nostaa keskisormen pystyyn, jos pyydät siltä reippaampaa tahtia, mutta sitten kun tamma on päässyt vauhtiin, se on oikeasti todella kiva ja liikkuu eteenpäin omalla moottorilla. Ja vaikka tamma onkin laiska, sitä ei saa jäädä punkemaan ja potkimaan pohkeilla, koska siitä tamma hermostuu entistä enemmän.

Nolla on edestä todella näppärä, eikä sen kanssa tarvitse paljoakaan työskennellä, kun nenä on jo luotilinjalla. Se tarvitsee vain hyvän tuntuman sekä ohjastuen, jotta pääsee pyöristymään oikealla tavalla. Loppujen lopuksi kun ajattelee, tamma on oikeastaan aika kiva ratsu.

Esteillä Nolla saattaa jopa innostuakin ja silloin se saattaa hiukan koikkelehtia, jos joutuu seisoskelemaan pidemmän aikaa paikoillaan. Tammalla on iso ja pyöreä hyppy. Se on hyvin varovainen jaloistaan esteillä, joten mielummin kieltää kuin hyppää huonosta paikasta. Esteillä Nolla vaatiikin tarkkaa ja hyvää ratsastusta. Jos ja kun sitten yhteystyö pelittää, Nollasta löytyy kapasiteettia hyvin pitkälle asti esteissä, mutta sitä ei vain saa jättää kerta kaikkiaan yksin.

Tamma saattaa säikkyä jotain, jolloin reaktio on yleensä laukkaspurtti pukkien kera. Yleensä tälläiset kohtaukset ovat kuitenkin harmittomia sekä vain muutaman kymmenen metrin mittaisia. Harvoin Nolla lähtee kuitenkin käsistä, joten selässä voi istua ihan huoletta.

Raspauksen, kengityksen sun muiden huoltotoimenpiteiden ajaksi Nolla on hyvä rauhoittaa. Tamma ei tykkää ollenkaan mistään epämukavasta tunteesta, joten jonkinlainen rauhoitus on hyvä olla. Kuljetuskoppi on kuitenkin jo vanha tuttu, joten sinne mennään helposti ja vaivattomasti. Matkustaminenkaan ei ole koskaan ollut Nollan ongelmana, vaan se seisoskelee kopissa tyytyväisenä möllöttäen.

Sukutaulu

i. Desperato ii. Desperado iii. Creativity
iie. Merkurius
ie. Young Wild Free iei. Mister
iee. Cadance
e. Noicy May ei. Me Likey eii. Bonfire
eie. Black Magic
ee. Mayflower eei. Rude Boy
eee. Floater

Sukuselvitys

Sukuselvitys tulossa.

Jälkeläiset

o/t. varsa 1 s. 00.00.00 (i/e. isä/emä) om. omistaja
o/t. varsa 2 s. 00.00.00 (i/e. isä/emä) om. omistaja

Kilpailukalenteri

Päivämäärä Kutsu Luokka sijoitus
00.00.00 kutsu heÖ 00/00
Ulkoasun © Veikkalay 2009, muokkaus © Janella » Takaisin hevoslistaukseenVirtuaalihevonen!