Esittely
Team Wiggle

Talli ja tallialue

Talli ja sen alue sijaitsee virtuaalisessa Itä-Suomessa. Hiljaisella maaseudulla, missä ei minkäänlainen hälinä häiritse ketään. Vain naapurien traktorit puhisevat kyntäessään peltoa tai naapurien hevoset hirnahtelvat, mutta muuten talli sijaitsee keskellä-ei-mitään. Tallialueen keskellä on kymmenen hevosen talli. Se on punainen puurakennus, jossa on tasaisin välein ikkunoita molemmin puolin. Talli on ylhäältä päin katsottuna L-kirjaimen muotoinen. Hevosten sisäänkäyntien on tallin päässä, "L-kirjaimen yläpäässä". Siinä on isot kaksioisaiset ovet, jotka on helppo avata ja sulkea. Talliin on toinenkin sisäänkäynti, se johtaa varustehuoneeseen, mutta se on vain kaksijalkaisten käytössä.

Tallikäytävän molemmin puolin on tasaisesti viisi karsinaa. Kaikki tallin karsinat ovat 4x5 kokoisia, eli hyvinkin tilavia. Karsinan pohja on hamppukuivikkeella vuorattu jokaisen karsinassa. Karsinasta löytyy myös juoma-automaatti, ruokakuppi, suolakivi sekä jos tarvetta, jonkinmoinen leikkikalu, jotta hevonen ei tylsisty. Jokaisessa karsinassa on myös avattava ikkuna, josta ne näkevät ulos. Karsinan ovet avataan liu'uttamalla vasempaan. Ovessa on kaksi koukkua, jossa toisessa roikkuu aina kyseessä olevan hevosen riimu ja riimunnaru. Toinen koukku on suitsien ripustamista varten varustuksen ajaksi. Karsinoiden ovissa on myös tanko, johon voi ripustaa hevosen päivittäisessä käytössä olevat loimet. Myös osassa ovissa on satuloiden pidikkeitä, jotka on mahdollista laskea tarvittaessa alas, niin ne eivät ole tiellä. Käytävä on päällystetty kumimatoilla, jotta hevosilla olisi mahdollisimman mukava kävellä siinä. Käytävällä on myös joissan kohden molemmilla puolilla kiinnilaittorinkulat, jolloin hevosia voi laittaa myös käytävällä valmiiksi kahdelta puolelta.

Tallin perällä, vasemmalla puolella on iso vesikarsina. Se on päällystetty kumimatoilla. Pesukarsinan sivuilla on muutamia hyllykköjä ja koreja, jotka ovat aina ihan sikin sokin kaikista shampoista ja linimenteistä. Ja yleensä myös pesukarsinan edusta on täynnä ruokaämpäreitä, jotka ovat täynnä turpoamassa olevia iltamössöjä. Tallin perällä, oikealla puolella on varuste-/rehuhuone. Kun astut sisään, oikealla puolella on kaappeja, jossa on jokaiselle hevoselle oma. Hevosen kaapissa säilytetään sen varusteita, jotka eivät ole päivittäisessä käytössä. Ovesta katsottuna vasemalla on ovi, joka johtaa rehuhuoneeseen. Oven vieressä on sitten suitsitelineet ja niiden yläpuolella hyllyt harjalaatikoille. Jokaisella hevosella on kaksi suitsitelinettä, jotka ovat yleensä aivan täynnä. Huoneen perällä on satulatelineet, jokaiselle hevoselle taas kaksi. Ja jos palaamme vielä käytävälle, käytävän päässä on heinäkasa, josta mitataan sitte hevosille heinät.

Tallin lisäksi meiltä löytyy myös yksi kuuden hevosen pihatto. Se sijaitsee tallin vieressä. Pihatto on rajattu niin, että siinä on vähän hiekka-aluetta, hieman nurmea sekä metsää. Portin vieressä on sitten katos, jossa hevoset voivat pakoilla sadetta tai kuumaa auringonpaistetta. Katoksen vierestä löytyy myös vesiallas, joka täytetään monia kertoja päivässä.

Tallin pihalta löytty myös kuusi isoa hiekkatarhaa. Yhteen tarhaan majoitetaan siis kaksi hevosta.

Päiväjärjestys

7.00 - Hevoset viedään ulos ja niille annetaan aamuheinät

7.30 - Tallin ja karsinoiden siivoamista, päiväruoat valmiiksi

12.00 - Hevosille annetaan päiväruoat

16.00 - Hevosten liikutus alkaa

18.00 - Iltapäiväruoat jaetaan

20.00 - Ne hevoset, jotka eivät ole sisällä, haetaan

21.00 - Iltaruoat, talli lukitaan yöksi

Henkilökunta

Janella - Omistajatar
Tallin omistajatar, Janella on luonteeltaan iloinen ja reipas. Hevoskokemusta naiselta löytyy yli kymmenen vuoden takaa, erilaisista hevosista. Janella on hyvin tarkka hevostensa hyvinvoinnista sekä huolenpidosta, joten suurimman osan hän tekee itse. Janellalla on blondit hiukset ja siniset silmät. Ikää löytyy 22 vuotta.
Silva - Oikea käsi
Silva on 19-vuotias opiskelija, joka toimii tallilla Janellan oikeana kätenä. Silva tuntee tallin paremmin kuin omat taskunsa ja hän toimiikin toisena talityöntekijänä Janellan lisäksi. Lannan lappaamisen lisäksi Silva myös ratsastaa Janellan hevosia päivittäin, välillä jopa kisailee niillä. Silva hoitaa myös tallin hevosten kengitykset. Silvalla on blondit, pitkät hiukset, joita hän pitää aina korkealla ponnarilla.